príprava 120 minút
na 4 osoby
Potrebujeme
80 dkg srnčie karé
2 dkg maslo
1 lyžica olivového oleja
soľ, korenie
Omáčka:
Olejová šťava, ktorá nám ostala z pečenia bravčového karé + 5 dkg masla
1 stredná cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 mrkva
1 petržlen
1 PL hnedého cukru
2 PL paradajkovej pasty
1 kúsok zeleru
2 dl červeného vína
2 PL kukuričného škrobu
1 zväzok čerstvého tymiánu
soľ a korenie podľa chuti
Kaša:
1 PL slnečnicového oleja
20 dkg zeleného hrášku
1 stredná cibuľa
50 dkg zemiakov
1,5 dkg masla
soľ, korenie a čerstvá petržlenová vňať podľa chuti
Postup
Pred pečením necháme mäso hodinu pri izbovej teplote. Na panvici rozohrejeme olej a mäso ochutené podľa chuti opekáme 4 minúty z každej strany (spolu 16-20 minút). Panvicu odstavíme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme pečienku takto odpočívať ešte 5-10 minút. Hotové mäso odstavíme, potom prehrejeme zvyšnú zmes oleja a masla a pripravíme hnedú omáčku.
Príprava zelenej kaše:
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zelený hrášok a uvaríme do mäkka. Dochutíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarený hrášok a uverené zemiaky rozmixujeme a ďalej postupujeme, ako pri tradičnej zemiakovej kaši: pridáme maslo, soľ a korenie podľa chuti.