50 minút + odležanie, pre 4 osoby
Potrebujeme:
80 dkg jelenej sviečkovej
1 lyžičku soli
1 mokka lyžičku mletého čierneho korenia
1 PL horčice
2 PL diviačej masti
50 dkg chladeného lístkové cesta
NA HLIVOVÝ KRÉM
40 dkg hlivy
1 stredne veľkú cibuľu
1 PL diviačej masti
2 vajcia
1 lyžičku soli
polku lyžičky mletého čierneho korenia
2 PL strúhanky
polovicu zväzku petržlenovej vňate
1 lyžičku čerstvého tymianu
na rozvaľkanie cesta
1 PL hladkej múky
na natieranie
1 vajce
Postup:
Sviečkovú odblaníme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a vložíme do dostatočne veľkej panvice. Pridáme masť a opečieme za 7 – 8 minút. Lístkové cesto vyberieme z chladničky a necháme odležať pri izbovej teplote.
Hlivu a cibuľu očistíme, posekáme nadrobno a opražíme na masti. Rozmiešané vajíčka osolíme, okoreníme, primiešame strúhanku a nalejeme na hlivu. Opražíme iba do mäkka, stiahneme z ohňa, ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom.
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Predpečené mäso dookola potrieme hlivovým krémom a položíme do stredu cesta. Mäso všade potrieme rozmiešaným vajíčkom, zabalíme do cesta a spojom dole uložíme na papierom vystlaný plech. Potrieme zvyšným vajíčkom. Na viacerých miestach popicháme nožom a pečieme 30-33 minút v rúre vyhriatej na 180 ͦC. Pred nakrájaním necháme odležať 10 minút.
Zdroj photo: https://www.realtree.com/timber-2-table-wild-game-recipes/venison-wellington-with-bacon-onion-bourbon-jam