8 porcií, príprava 3.15 h
Potrebujeme:
1 kg holubieho mäsa
3 l vody
4 mrkvy
2 petržleny
1 zeler
1 zemiak
1 malý kaleráb
1 paradajka
1 zväzok zelerovej vňate
1 stredne veľká cibuľa
soľ
10 zrniek čierneho korenia
Postup:
Holuby umyjeme a pečeň si odložíme. Mäso vložíme do pekáča a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Vyberieme ho a preložíme do hrnca, ktorý naplníme vodou.
Pridáme umytú zeleninu, zelerovú vňať a neočistenú cibuľu. Osolíme, pridáme čierne korenie a varíme 2 hodiny. Polievka bude dokonalá, ak sa bude pripravovať na miernom ohni, musí jemne vrieť. Po dvoch hodinách pridáme pečeň, varíme ďalšiu hodinu.
PREVZATÉ Z KNIHY RECEPTOV VÁRI DÁVID: TERÍTÉKENLOVU