Príprava 40 minút + namáčanie, pre 6 osôb
Potrebujeme:
Mäso:
1 kg diviačieho karé
4 polievkové lyžice diviačej masti
15 g masla
4 čestvé stonky rozmarínu
2 hlavy cesnaku v šupke
3dl bieleho suchého vína
Soľ
Na hrubo rozdrvené čierne korenie
Šošovica:
350g Beluga šošovice (čiernej šošovice)
1 väčšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice diviačej masti
5dl jablkovej šťavy
Soľ
Na hrubo rozdrvené čierne korenie
3 bobkové listy 1 polievková lyžica horčice
Umytú šošovicu noc predtým namočíme do studenej vody. Na druhý deň nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na tuku. Zalejeme jablkovou šťavou, pridáme prepláchnutú šošovicu, soľ, korenie, ochutíme bobkovým listom, horčicou a citrónovou šťavou. Šošovicu varíme 25 minút do mäkka, potom ju odstavíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu.
Medzitým karé nakrájame na 1,5 až 2 cm plátky, netreba ho odblaniť, ale špičkou noža blanu na okrajoch zarežeme. Na rozohriatom tuku mäso opečieme po dobu 40 sekúnd z každej strany, aby ískalo kôrku. Plátky mäsa preložíme do ohňovzdornej misy, pridáme maslo, rozmarín a vodorovne prekrojené cesnakové hlavy a zalejeme vínom. Osolíme a okoreníme a dáme upiecť do rúry na 110°C na 4 minúty.