8 porcií, čas prípravy 2 hod 40 min
Potrebujeme
Na mäso:
1 stehno z muflónčaťa
8 strúčikov cesnaku
hrubozrnná soľ
čerstvo nadrvené čierne korenie
4 stonky rozmarínu
4 dcl suché biele víno
Na grilovanú cuketu:
4 stredne veľké cukety
100 g maslo
2 čili papričky
2 strúčiky cesnaku
1 zväzok petržlenovej vňate
šťava z 1 citróna
Tento recept sa hodí v situáciách, keď chceme po love ponúknuť kvalitné jedlo našim spoločníkom. Výhodou je, že na jeho prípravu netreba neustále dohliadať.
Postup:
Do stehna narežeme ostrým nožom otvory a vložíme do nich strúčiky cesnaku. Osolíme, okorením a dochutíme rozmarínom. Potom celé stehno zabalíme do alobalu a vložíme do rúry, ktorú sme prehriali na 150 stupňov. Podlejeme vínom. Pečieme 2,5 hodiny.
Medzitým umytú cuketu pozdĺžne nakrájame. Opečieme ju do červena na grilovacej panvici. V osobitnej panvici rozpustíme maslo, pridáme nasekané čili papričky, pretlačený cesnak, na drobno nakrájanú petržlenovú vňať a šťavu z citróna. Za miešania podržíme na miernom ohni pár minúť, touto zmesou polejeme cuketu.
PREVZATÉ Z KNIHY RECEPTOV VÁRI DÁVID: TERÍTÉKEN