40 minút, pre 6 osôb
Potrebujeme:
1 kg srnčieho chrbta bez kosti
4 PL diviačej masti
10 dkg masla
2 vetvičky čerstvej šalvie
4 strúčiky cesnaku
soľ
hrubo mleté čierne korenie
NA TOPINAMBUROVÉ PYRÉ
3 kg topinamburov
soľ
šťavu z 1/2 citróna
2 dl smotany
mleté čierne korenie
strúhaný muškátový oriešok
5 dkg masla
3 strúčiky cesnaku
Postup:
Najprv pripravíme topinambur: hľuzy očistíme a v osolenej vode s polovicou citrónovej šťavy uvaríme do mäkka. Scedíme, tyčovým mixérom rozmixujeme na pyré, postupne pridávame smotanu. Ochutíme soľou, čiernym korením, muškátovým orechom, pridáme maslo a cesnak, a ešte raz premixujeme.
Mäso odblaníme a na rozpálenej masti opečieme z každej strany 2 minúty, aby sa vytvorila kôra. Stiahneme z ohňa, preložíme na pekáč, na mäso rozmrvíme maslo, pridáme čerstvú šalviu a roztlačený cesnak. Osolíme, okoreníme, vložíme do rúry zohriatej na 110ᵒC, a pečieme 15 minút tak, že mäso každé 2 minúty otočíme. Pečené mäso podávame s topinamburovým pyré.