Pre 4 osoby, čas prípravy 1h 10min.
1 rebro z jeleňa
10 veľkých lyžíc lipového medu
6 veľkých lyžíc mletej červenej papriky
2 veľké lyžice soli
1 veľká lyžica čierneho mletého korenia
4 veľké lyžice citrónovej šťavy
Postup:
Rebro nakrájame na široké kusy. Med, papriku, soľ, korenie, šťavu z citróna zmiešame, zohrejeme a opäť premiešame. Touto marinádou dôkladne potrieme kusy mäsa.
Gril rozpálime na vysokú teplotu, rebrá opečieme z oboch strán. Teplotu znížime a pomaly 1 hodinu grilujeme (alebo pečieme v rúre jednu hodinu pri teplote 110 až 120 stupňov celzia)
Podľa chuti podávame so zeleninovým šalátom, alebo s kyslými uhorkami, či s kapustovým šalátom.
PREVZATÉ Z KNIHY RECEPTOV VÁRI DÁVID: TERÍTÉKEN