4 porcie, čas prípravy 35 minút
Potrebujeme:
1,5 kg vykostené diviačie rebierka
1,5 malej lyžičky soli
10 zrniek čierneho korenia
2 struky cesnaku
2 malé lyžičky oregano
1 malá lyžička tymiánu
1 malá lyžička rozmarínu
1 veľká lyžica olivového oleja
malé množstvo jablčný ocot
Postup:
Na tento recept sa môže použiť ktorýkoľvek druh diviny. Mäso nakrájame na plátky široké 1,5 cm a dáme bokom. Soľ, čierne korenie, roztlačený cesnak, oregano, tymián, rozmarín nasypeme do mažiara a rozdrvíme. Rozdrvené koreniny zmiešame v mise s olejom a octom.
Plátky mäsa položíme na gril, po 30 sekundách otočíme. Mäso potrieme koreninovom zmesou po oboch stranách, necháme odležať 30 sekúnd a opäť potrieme zmesou. Ešte raz zopakujeme. Potom mäso grilujeme 5 minút na každej strane.
PREVZATÉ Z KNIHY RECEPTOV VÁRI DÁVID: TERÍTÉKEN